• [ VZ ] Pravila Foruma
 • Autor kaizer
 • kaizer
 • Godfather
 • *

  • 650

  • Svibanj 22, 2022, 03:35:45 poslijepodne
  • Costa Rica
 • više
[ VZ ] Pravila Foruma
u: Lipanj 23, 2021, 12:31:03 poslijepodne
PRAVILA FORUMA

Ova pravila vaze za sve korisnike ove zajednice, od momenta kada se registrujete na forumu i dobijete mogucnost postavljanja content-a u obavezi ste da postujete ova pravila, ne postoji izgovor "nisam znao", vasa obaveza kao korisnika zajednice jeste da postujete pravila i da pratite izmene ovog topica.

Ukoliko zelite da ucestvujete u bilo kakvim diskusijama, raspravama, ili topicima na nasem forumu morate se pridrzavati pravila koja mozete procitati u daljem tekstu. Pravila su namenjena regulisanju ponasanja na forumu kako bismo izbegli bilo kakve svadje, bespotrebne rasprave ili bilo koji drugi vid negativnih medjusobnih interakcija. Ukoliko prekrsite neko od pravila Administracija foruma ima pravo da vas upozori ili sankcionise u skladu sa tezinom prekrsenog pravila.

NETRPELJIVOST

Na svim delovima Venezuela zajednice kao i na samom forumu najstroze je zabranjen bilo kakav vid izrazavanja netrpeljivosti na verskom, nacionalnoj, rasnoj, rodnoj, politickoj ili bilo kojoj drugoj osnovi. Navijacka netrpeljivost je takodje zabranjena kao i bilo kakav vid promovisanja navijackih, verskih ili politickih simbola. Svaki vid netrpeljivosti bice sankcionisan iskljucenjem sa zajednice (Ban) na odredjeni vremenski period.Takodjer zabranjeno je i promovisanje narkomanije u bilo kojem vidu

PONAŠANJE

Od svakog korisnika foruma ocekuje se da se ponasa primerno i da prilikom izrazavanja izbegava psovke, uvredljive reci ili bilo kakav slican sadrzaj. Pre svega svojim ponasanjem iskazujemo svoje kucno vaspitanje te u skladu sa tim treba da budemo tolerantni jedni prema drugima, svaki vid nedolicnog ponasanja ce biti sankcionisan raznim merama u zavisnosti od samog ponasanja, kazne mogu varirati od usmene opomene, preko pismene opomene (warn) pa do iskljucenja sa zajednice (ban).

SPAM

Spamovanje na nasem forumu je strogo zabranjeno svim korisnicima, kazne za spamovanje variraju od usmene opomene, preko pismene opomene (warn) pa do iskljucivanja mogucnosti za pisanje (flag). Pod SPAM spadaju:

Otvaranje tema unutar foruma koji nije predvidjen za datu temu.
Bespotrebno dupliranje postova.
Odgovor na topic porukom koja sadrzi manje od 5 karaktera.

"BUMPING" ili ti osvezavanje topic-a.
Reklamiranje u delu foruma koji nije predvidjen za to.
Mesanje u topice koji nisu okarakterisani kao "Diskusije" a pritom niste ovlasceni da se umesate.

TROLLOVANJE

Na nasoj zajednici se trudimo da odrzimo zdrav mentalitet i zdrav nacin razmisljanja u cemu uspevamo, medjutim ukoliko se odlucite da trollujete ostale pripadnike zajednice na bilo koji nacin bicete sankcionisani iskljucenjem sa zajednice (ban) na odredjeni vremenski period ili na neodredjeno (permanent).

PRIVATNOST

Svi korisnici foruma imaju zagarantovanu privatnost, isto kao sto Administracija nema uvid u vase sifre, i licne podatke tako je i korisnicima zajednice najstroze zabranjeno deljenje tudjih licnih informacija putem Foruma, ili lazno predstavljanje koristeci tudje licne informacije, postujte privatnost jedni drugih, to je nesto na sta svi imamo pravo. Kazne za krsenje ove zabrane variraju od usmene opomene, preko pismene opomene (warn) pa do iskljucenja sa zajednice (ban).

REKLAMIRANJE

Na nasoj zajednici strogo je zabranjeno reklamiranje na delovima foruma koji nisu namenjeni za to, reklamiranje zajednica, foruma ,servera koji se bave istom tematikom kao i ovaj forum najstroze je zabranjeno, ukoliko zelite da se reklamirate na nasoj zajednici morate se obratiti Owner-u i dogovoriti se sa njim, ukoliko prekrsite ovu zabranu kazna za to je ili zabrana postavljanja content-a (flag) ili iskljucenje sa zajednice (ban).

LINKOVI

Na nasoj zajednici se postuju autorska prava te je najstroze zabranjeno deljenje linkova za skidanje content-a koji sadrzi autorska prava koja vi ne posedujete, takodje najstroze zabranjeno deljenje bilo kakvih linkova koji vode do virusom zarazenih content-a. Kazna za sirenje ovakvih linkova je direktno iskljucenje sa zajednice (ban).

18+ SADRZAJ

Veliki deo korisnika naseg foruma cine deca mladja od 18 godina te je iz tog razloga najstroze zabranjeno deljenje bilo kakvih sadrzaja koji su okarakterisani kao sadrzaj za osobe starije od 18 godina, pod ovo spada golotinja, pornografija, i bilo kakav sadrzaj koji prikazuje preteranu dozu nasilja. Kazna za krsenje ove zabrane varira od pismene opomene (warn) preko zabrane postavljanja content-a (flag) do iskljucenja sa foruma (ban).

MIJEŠANJE U POSAO ADMINISTRACIJE

Nasa zajednica i sam forum poseduju svoj Staff Team koji je zaduzen za upravljanje svim delovima zajednice, Venezuela forum ima poseban deo Staff Tima zaduzen za administraciju i uredjivanje foruma stoga je strogo zabranjeno korisnicima koji nisu lokalni moderatori, globalni moderatori, head admini, direktori ili administratori da se mesaju u posao urednika odredjene sekcije. Takodje je zabranjeno drugim urednicima sekcija da se mesaju jedni drugima u posao ukoliko nisi zaduzeni za istu sekciju, nema potrebe da svojerucno sprovodite pravdu na forumu, uvek se mozete zaliti ukoliko mislite da ste osteceni. Takodje je zabranjeno procenjivati da li je odredjeni urednik zasluzeno dobio svoje zaduzenje i da li je on sposoban da ga izvrsava, Vodje urednika ce to proceniti. Kazne za krsenje ovog pravila variraju od usmene opomene, preko pismene opomene (warn) pa do zabrane postavljanja content-a (flag).

IZBEGAVANJE BANA

Ukoliko dobijete iskljucenje sa zajednice iz bilo kojeg razloga nije vam dozvoljeno kreiranje novog naloga na forumu u cilju ponovnog dobijanja pristupa zajednici, ukoliko ste banovani imate pravo da zatrazite urednika foruma koji vas je banovao putem teamspeak-a i da mu se obratite i potrazite unban. Ukoliko ste dobili vremenski ban ne smete traziti unban dok isti ne istekne.

PROMJENA USERNAME-a

Vas nickname (korisnicko ime) na forumu mora biti identican onom koji imate na serveru osim u slucaju da je korisnicko ime vec zauzeto, iz tog razloga je zabranjeno trazenje promene nick-a na forumu osim u slucaju da donirate za promenu imena na serveru usled cega dobijate besplatnu promenu imena na forumu. Nick mora biti potpuno jasan i razumljiv svima, nema drugog pisma osim latinice(arebica,cirilica itd) razlog je jasan, na serveru igraju igraci iz raznih zemalja balkana, pa cak evrope i sveta. Takodje zabranjen bilo kakav emoji u imenu.

SIGNATURE

Na nasem forumu imate mogucnost postavljanja potpisa (signature) , medjutim kako bi sprecili bespotreban spam na nasem forumu je zabranjeno postavljanje previse dugackih signature-a, pod ovo spadaju potpisi koji sadrze mnogo slika velikih rezolucija i time otezavaju skrolovanje po forumu, takodje bilo kakav nedolican sadrzaj je strogo zabranjeno drzati u potpisu, signature ne sme krsiti ni jedno od gore navedenih pravila. Dozvoljena je maksimalno jedna slika, ne prevelike rezolucije ili neki tekst po vasoj zelji. Kazne za krsenje ovog pravila jeste brisanje vaseg potpisa ili usmena pa zatim pismena opomena (warn). U krajnjem slucaju onemogucavanje koriscenja potpisa na beskonacan period.

 

Napominjemo pravila vaze za sve korisnike foruma i staff team zajednice. Pravila ce se naknadno dodavati ili izmenjivati.
pišamo po klubovima