• [TUTORIJAL] Kako prikazati karaktera
  • Autor mawe
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
« Zadnja izmjena: 16 Rujan 2023 od mawe »
Kako prikazati karaktera?

Pozdrav,
u ovom tutorijalu naučićete kako pravilno da odradite
Develop Karaktera.
Potrudiću se da vam što bolje objasnim sve što se tiče prikazivanja karaktera.

NAPOMENA: Karakter se prikazuje u sekciji Character Development na forumu.

1. Uvod - Svaka fakcija svodi se od pojedinačnih karaktera, samim tim je i njihov razvoj jako bitan. Nemojte da RP-ate superiorne karaktere koji nemaju nikakve probleme ili posledice. Vaš karakter treba maksimalno da bude realan.

2. Šta je develop karaktera? - Develop karaktera jeste individualni razvoj lika kojeg je vaša mašta kreirala. Karakter treba da bude potpuno u skladu sa realnošću bilo da je on pripadnik moba, ganga, law organizacija ili pak civil. Develop karaktera je sekcija na forumu u kojoj vi kačite develope, odnosno prikazujete život vašeg lika u sadašnjem trenutku.

FAZA 1 - Profil
0.1 - Psihološki profil karaktera - Pre otvaranja karaktera maksimalno se posvetite kreiranju njegovog psihološkog profila. Psihološki profil predstavlja sve što vaš karakter voli, ne voli, način njegovog razmišljanja, kakav je kao osoba, njegova ličnost. Prilikom izrade psihološkog profila zadržite se što više kod kreiranja mentalnih sposobnosti vašeg karaktera, razmislite o svim situacijama u kojim bi se vaš karakter mogao naći, čak i one koje vaš karakter in game ne može da predvidi. Razmislite o tome kako će se on ponašati kroz te situacije. U psihološki profil takođe spadaju i neke bolesti.


0.2 - Fizički profil - Fizički profil se opisuje kroz vaš skin koji koristite. Na primer, možete RP-ati nekog karaktera koji je po skinu debeo, pa možete da RP-ate da vašem karakteru to smeta te odlazi u teretanu kako bi skinuo kilažu. Isto tako, ako je vaš skin neki starac, možete RP-ati da imate oslabljen sluh, ili pak oslabljen vid, teže kretanje i sl. Šta god želite, samo uključite maštu.

FAZA 2 - Priča

0.1 - Backstory - Kada ste kreirali vašeg karaktera, potrebno je i da kreirate priču koja će stojati iza njega. Priča iza vašeg karaktera treba da predstavlja sve ono što je vašeg karaktera učinilo takvim kakvim jeste. Mnogi RP-aju da su im oba roditelja poginula, nema potrebe za time. Bolje je da RP-ate da su vam oba roditelja živa, ali da ne obraćaju dovoljno pažnju na vas, pa je to razlog zašto tražite konekcije sa drugim ljudima. Ne morate ni striktno da RP-ate siromašnog karaktera, možete RP-ati da vam roditelji daju novac ali da ih ne zanimate te ste zbog toga upali u loše društvo. Prilikom kreiranja priče za vašeg karaktera budite dosetljivi, koristite maštu što više možete, ali isto tako budite i realni, neka vaš karakter ostane u granicama realnosti.

0.2 - Održavanje priče - Kada ste sve uradili iz FAZE 1 i kreirali backstory, vreme je da nastavite da održavate tog karaktera. Evo primera za održavanje jednog zanimljivog karaktera. RP-ate da ste ratni veteran, nekada ste bili deo vojske, međutim bivate proterani iz vojske, uradili ste nešto što vas je koštalo pozicije (Tu je već oformljen backstory). Sada ste na cedilu. Ne znate šta ćete sa sobom, treba vam nekakav vid zarade, zato ste prinuđeni da radite za mafiju. Vi imate dosta iskustva i veština koje ste sa sobom poneli iz vojske. Imate u proseku oko 35 do 40 godina. Vi ste jako ozbiljni, predani ste onome što radite, koncentrisani i primećujete čak i najmanje detalje. Kao bivši vojnik jako ste disciplinovani, a to će vam pomoći u radu sa mafijom. To je bio primer jednog karaktera koji je jako zanimljiv za RP. Vi ste ti koji upravljate karakterom, iskoristite maštu na najbolji način.


((To bi bilo to od ovog tutorijala, nadam se da sam vam pomogao u kreiranju vašeg karaktera.))
Credits: mawe
Discord: maawe_ 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal