• Multicharacter sistem
  • Autor Joy
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Multicharacter sistem
u: 21 Srpanj 2023
« Zadnja izmjena: 21 Srpanj 2023 od Joy »
Pravilnik multicharacter sistema


Na uvodu, važno je prvo objasniti što je multicharacter sistem i koji je razlog njegovog dodavanja, odnosno zašto on može pomoći vama, igračima. Svako pravilo imat će svoje obrazloženje i razlog zašto je uvedeno, a pravilnik će se nadopunjavati po potrebi, stoga preporučam da ga pregledate svakih par dana ukoliko je došlo do izmjene.


Razlog dodavanja multicharacter sistema i prijedlozi za korištenje istog

Sistem je dodan da bi igračima omogućio prebacivanje s jednog karaktera na drugog jer i Staff zna kako igranje na jednom karakteru može dosaditi. Napravljen je kako bi se igrači lagano mogli prebacivati s jednog na drugi zbog mijenjanja možda sustava roleplaya ili sličnog. Naravno da će biti par pravila vezanih za prebacivanje s jednog na drugi, koja bi se trebala podrazumijevati, ali će za svaki slučaj biti napisana u paragrafu ispod.  Također, želim skrenuti pozornost na način odabira imena, što bi trebala biti preporuka. Jako je poželjno koristiti američka, britanska, meksička i druga međunarodna imena koja će biti povezana s vašom IC pričom, odnosno s IC pričom karaktera. Nije zabranjeno RPati Balkance, ali je i više nego glupo da na serveru u kojemu je radnja smještena u Los Angelesu bude brdo naloga s balkanskim imenima i prezimenima. Los Angeles par milijuna stanovnika i da odeš tražiti u gradu nećeš sresti desetero ljudi koji se zovu slično našim imenima, čak i da su našeg podrijetla.


Pravilnik

  • Zabranjeno je na jednome karakteru biti u law organizaciji (PD, SD, FBI), a na drugom ili trećem biti u nekoj gang/mob/cartel fakciji ili organizaciji.
    - Kako ne bi došlo do MGanja, a sigurno će ga biti, moralo se uvesti ovo pravilo.
  • Zabranjeno je na bilo koji način (slanjem novca, prebacivanjem imovine i sl.) imati i održavati povezanost između karaktera. Svi oblici kršenja ovog pravila rezultirat će brisanjem karaktera i banovanjem igrača na određeno vrijeme.
  • Zabranjeno je na više karaktera imati skupocjene biznise koji mogu, ali i ne moraju, donositi velike prihode. Pod ovim se prvobitno misli na biznise koji se mogu kupiti donacijom poput poslova, nekih gunshopova i marketa i sl.
  • Zabranjeno je posjedovati na više naloga skupocjene i unikatne kuće, stanove ili vikendice.
  • Zabranjeno je tokom roleplaya mijenjati karaktera.
  • Saloni su povezani s vašim main accountom, odnosno, bez obzira na broj karaktera, možete posjedovati samo jedan salon po osobi.

Developer, Vođa Admina, Vođa RPE


 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2023, SimplePortal